FASHION ICON

Fashion

5 ianuarie 2009

Cupluri celebre pentru suferinta lor?

Cine n-a cunoscut acea secunda magica, acea clipa de vesnicie in care viziunea neasteptata a celui mult asteptat fulgera, provoaca stupoare si indoiala, paralizeaza la propriu? Cine n-a trait niciodata dragostea la prima vedere?
O intalnire le-a schimbat destinul. Regi, artisti, oameni de stat, sportivi, toti au cunoscut acest moment unic, care ii transforma in oameni ca toti ceilalti. Cupluri mitice, iubiri scandaloase sau unite pentru o cauza unica, sacrificand totul pentru dragoste, alcatuiesc tema aceste lucrari care si-a propus totul sa puna in valoare pasiunea lor.
Din Antichitate pana in zilele noastre, cele mai frumoase cincizeci de povesti va poarta spre idilele celor mai mari personalitati in viata sau legendare. Ele refac prima intalnire a lui Cezar cu Cleopatra, iubirea imposibila a lui Lancelot pentru Guenievre, epopeea fulgeratoare a lui Bonnie si Clyde, intalnirea aranjata dintre Onassis si Maria Callas, legatura pasionala dintre Delon si Schneider, complicitatea artistica dintre Camille Claudel si Rodin, devotamentul lui Hemingway fata de muza lui, Agnes von Kurowski, nebunia Adelei Hugo...

Romeo si Julieta sunt probabil cel mai celebru cuplu de indragostiti. Din pacate, trista lor poveste de dragoste nu este una singulara. Realitatea abunda de iubiri nefericite, iubiri neimplinite, iubiri imposibile, desi universul indragostitilor este un teritoriu uman in care domneste puritatea si credinta netarmurita in iubire. In acest univers sacru, creat prin iubire, domneste fericirea, armonia si deplina intelegere dintre indragostiti. Iubirea este un miracol in fata caruia oricine vibreaza, cuprins de un elan nemaiintalnit pana atunci.

Daca iubirea in sine nu are nimic tragic, fiind un permanent izvor de fericire, confruntarea cu ceea ce exista in afara acestui univers aparte da nastere tragismului, suferintei. Lipsa de armonie si intelegere din societatea in care traiesc cei doi, moravurile vremii, lipsa unor criterii valorice si morale, fac ca - de multe ori - o astfel de poveste de dragoste, induiosatoare prin sinceritatea sentimentelor traite, sa aiba un final nefericit. Tragismul rezulta din imposibilitatea ca cei doi indragostiti sa-si traiasca iubirea in intreaga ei plenitudine, sa o lase sa infloreasca.

Uneori, iubirea triumfa prin lupta celor doi care reusesc sa inlature obstacolele potrivnice implinirii ei. Sunt insa si situatii in care destinul sau un complex nefericit de imprejurari pare sa deturneze planurile celor doi iubiti si ceea ce triumfa este doar ideea de iubire care trece dincolo de moarte. La fel stau lucrurile si in cazul acestei induiosatoare povesti de dragoste dintre doi tineri care nu-si doresc altceva decat implinirea dragostei ce-i anima. Iubirea ideala traita de ei ii determina ca in final sa se sacrifice pe altarul iubirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu